klik hier om de webversie te bekijken

          N I E U W S B R I E F                                                                         2 december 2013  nr 10       

 


Bijeenkomst  maandag 2 december

Nico zal uitleg geven over de PMGD 737NGX. Hierbij zal de nadruk liggen op
de basic handelingen die nodig zijn voor een korte vlucht. Geen ingewikkeld gedoe. Hij zal duidelijk maken dat het vliegen met een dergelijke kist echt niet hoeft af te schrikken voor de beginner.

Vooraf .....

De Boeing 737 NGX spreekt tot de verbeelding en zo'n grote jongen in je hangar is vaak de ultieme wens van menig virtueel piloot.
''Maar wat een ingewikkeld ding" is vaak te horen. Ja, dat is het ook. Maar de vraag is: willen we ons manifesteren als een 'real pilot' of is plezier en en een zekere mate van voldoening het uitgangspunt. Het is misschien lastig om daar een balans in te vinden. We willen vaak te veel in een te korte tijd. Maar is dat realistisch?
 

Maandagavond 2 december wil ik een poging doen om het mysterie van de 737 wat makkelijker verteerbaar te maken. Lees verder...............

 


Verder een praktische flightsimavond met van alles wat.
 * Behandeling van vragen over soft- en hardware, installeren, navigeren etc.
 * Een beginners hoek voor de eerste stappen in Flightsimulatie.
 * Er staan enkele systemen opgesteld om zelf mee te vliegen.
 * Alle ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen.
 Problemen ondervonden bij het vliegen? Leg ze voor aan de aanwezige deskundigen!  Kijk ook op ons Forum.

Aanwezige leden verzoeken wij behulpzaam te zijn bij het op- en afbouwen van de systemen).
Dick Simon (coördinator)  
 


Prepar3Dv2    staat op uitkomen eind november  !!!


 

Club PC 01 voor FSX weer bij de tijd

In oktober waren er zoveel problemen met de software en licenties dat het ondoenlijk was om er nog goed mee te werken.

Nico Commijs is er in een aantal dagen in geslaagd om de PC weer goed draaiend te krijgen. De PMDG-lezing op 2 december kan, als verrassingen uitblijven, nu doorgaan.

Hieronder de 'To-do list' ter illustratie:
•  Beide HD's uitgenomen en extern geformatteerd •  Windows 7 geïnstalleerd   •  FSX geïnstalleerd •  De PMDG 737 NGX •  737 Livery manager geïnstalleerd •  DAL repaint livery geïnstalleerd •  Ruim 140 updates op de PC losgelaten •  AVG geïnstalleerd •  CCleaner geïnstalleerd •  Defrag  geïnstalleerd •  Schijven gedefragmenteerd •  Kleurinstelling PC aangepast •  FSX afgeregeld •  CFG aangepast •  Prestatie PC geanalyseerd:  6,5  6,5  7  7  5,7 •  CH yoke gekalibreerd •  CH yoke knoppen toegekend •  Layout knoppen-schema op yoke aangepast •  nVidia driver geïnstalleerd •  Nvidia inspector geïnstalleerd en afgeregeld •  Airac 1311 geïnstalleerd •  ELLX geïnstalleerd •  EDDS niet gelukt (activation limit !) •  Proefvlucht gemaakt:  constateerde al snel dat het neuswiel vast zat. Door niet te verklaren oorzaak zat de trimknop op de pedestal helemaal naar rechts ( ???????? ) De 737 kon alleen maar om zijn as taxieën. Inmiddels gefixed. (met dank aan Ben voor de assistentie)
 3 oplossingen voor multi beeldschermen


Het realiseren van een breder beeld op 3 beeldschermen met behulp van de TripleHead2Go van Matrox is ruim bekend. Jaap van Megchelen koos een andere weg met Eyefinity van Ati-Radion. Kijk op de Cockpitpagina voor zijn oplossing en beschrijving. Een 3-beeldscherm oplossing is ook goed te realiseren met de nVIDIA kaart Geforce GTX680. (2x HDMI en 1x DVI) Een beschrijvng van deze kaart op http://nl.hardware.info/reviews/2628/nvidia-geforce-gtx-680-review de manual van deze kaart vind je hier  http://pdfs.icecat.biz/pdf/31679562-7856-manual.pdf
 Anti - Aliasing
 

Anti-Aliasing is een functie van een grafische kaart waardoor de hakerige lijntjes in het beeld van je cockpit of de buitenkant van je toestel, bijvoorbeeld de vleugels, verdwijnen en gladder worden. Je stelt dit in met het
besturingsprogramma van je videokaart of in FSX via bovenbalk> settings> Display> tablad Graphics en links onder een vinkje bij Anti-Aliasing.
Het aanvinken is kost wel wat framrates.
Aniosotropic filtering aanzetten betekent dat je wat scherper beeld krijg. Iets minder framerate gevoeling. Anti-Aliasing kun je trouwens voor een goeddeel ook
instellen op je grafische kaart zelf. Het kan zijn dat dit een voordeel oplevert omdat nu de processor ontlast wordt en de berekeningen van AA overgenomen worden door de processor van de grafische kaart .
Ook met de gratis - nVIDIA Inspector - voor nVIDIA kaarten kan veel worden bereikt.


  
FSX sneller maken


Als je alles geprobeerd hebt om Flightsimulator wat sneller te laten lopen oa met tweaks dan kan je nog iets bereiken door de HDD waar FSX op staat te vervangen door een Solid State Drive (SSD) of - de helft goedkoper - door de Velociraptor van Western Digital [500gb= €114] Dat scheelt de helft.

Een truukje bij het vervangen met de nieuwe harde schijf voor FSX. We gaan er van uit dat FSX op een eigen partitie op een aparte fysieke HDD staat.

bv  D:\ FSX ]. Kopieer in één keer FSX naar de nieuwe HDD via systeembeheer.

Geef bij [opslag] de oude schijf een andere letter en naam en de nieuwe schijf de naam en letter van de oude schijf. Het kan zijn dat de nieuwe schijf eerst aangemeld moet worden in Windows en moet worden geformatteerd. Door deze nieuwe aanmelding kan het ook zijn dat FSX daarna vraagt om een nieuwe registratie. Dat is echter allemaal geen punt. Als de schijf in het systeem is opgenomen met de “nieuwe oude letter” en FSX is geregistreerd, blijkt het dat Windows er in is getrapt en dat alles perfect werkt. Ook de PMDG NGX

bijvoorbeeld of andere addons. Het systeem ziet de nieuwe schijf als de oude schijf en dat die schijf veel sneller is merk je vooral bij het starten van FSX.

Vraag eventueel hulp tijdens de maandelijkse Bijeenkomst.
 Undocken bewaren


Als je een vlucht hebt gemaakt en bepaalde instrumenten hebt gebruikt, bijvoorbeeld de GPS en deze flink vergroot op een tweede monitor hebt gezet, dan krijg je deze weer terug bij de volgende vlucht in dezelfde grote en op dezelfde plaats door de vlucht te bewaren, zowel in fullscreen [opslaan] en in venstermodus.

Bewaar de instellingen met [Alt+Enter]   2 Maal bewaren dus.
 Grotere bestanden versturen met Google Drive


Naast WeTransfer en DropBox is het ook mogelijk grotere bestanden te versturen via Google Drive. Lees hier verder hoe het werkt.

 Interview met Scott Gentile van A2A Simulations

 

Interview van 15-11-2013 met Scott Gentile ontwikkelaar van vliegtuigen voor A2A.

http://www.flightsim.com/vbfs/content.php?14366-Interview-With-Scott-Gentile-A2A-Simulations

 Kosta's Flight Simulation World


Kijk eens rond op deze site van Kosta. Hij is een freek op FS terrein. Onderzoekt graag hardware en geeft adviezen. Oa de Saab Yoke open gemaakt!  http://kostasfsworld.wordpress.com/pfc-saab-yoke-review/

Daarnaast erg veel algemene informatie.
 


 

Saitek Yoke USB poorten bruikbaar maken en
de inwendige bedrading van de Yoke bekijken
 

Op de site van FlightSim Eindhoven geeft Jan Vaane uitleg hoe de USB poorten van de Saitek Yoke krachtiger gemaakt kunnen worden en hoe een eventuele breuk van de interne bedrading kan worden opgelost.

http://flightsimeindhoven.nl/?p=611

http://flightsimeindhoven.nl/?p=8657
 


 

Virtual CPU
 

This application will act as a CDU and will allow you to interact with the FMC on your Flight Simulator. It interfaces with your FS using an application installed on PC through a TCP/IP network. All data related to FMC is displayed on Virtual CDU and touch keyboard inputs are directly sent to FS.

Download hier de CPU voor Android en iOS.

Download hier een demo.FS Rijnmond Forum
 

Het Forum is opgezet voor het stellen van vragen en het geven van informatie aan de leden. Het Forum biedt ook ruimte om vliegervaringen te plaatsen waar anderen weer hun voordeel mee kunnen doen. Ook problemen met de installatie ed kunnen worden geplaatst. Of plaats de samenstelling en inrichting van het systeem waar je zelf prima mee vliegt. Anderen die voor een aanschaf staan kunnen hier weer gebruik van maken bij hun beslissing.
 


Let op: links en downloads ed zijn voor eigen risico!

 

Inhoud

*  Bijeenkomst 2 december
*  Prepar3Dv2 komt uit

*  Clup PC 01 weer up-to-date

*  Multibeeldschermen 3x

*  Anti-Aliassing

*  FSX sneller maken

*  Undocken bewaren

*  Google Drive  grote bestanden

*   Kosta's FlightSimulation

*   Saitek Yoke USB en bedrading

*   Virtual CPU
Forum van FSRijnmond

 

Bijeenkomst en Adres

Eerste maandag van de maand
Zaal open 19.30 uur
Aanvang   20.00 uur

Buurthuis "de Wel"
Bongerd 2a
2906VK  Capelle a/d IJssel

 

Website / Forum / Nieuwsbrieven

www.fsrijnmond.nl
forum fsrijnmond
nieuwsbrievenarchief

    

   Aangeboden / Gevraagd
          kijk op het Forum

_______________________

 

   

Pilotenpost * www.avsim.com
  niet gelezen - veel gemist !!

 

 

       Leden voor leden
 

         
Wij ontvangen graag ervaringen, verhalen, filmpjes, foto's van leden voor publicatie in de Nieuwsbrief.
Wil je iets delen met andere Flight Simmers? mail dat dan naar de redactie van deze Nieuwsbrief.

 

 

     

klik: voor een vracht aan info
 

 

 

PCpiloot 12-2013 inhoud

© FS Rijnmond    |    aan- / afmelden  Nieuwsbrief    |   Website    |   Forum   |   Contact   |   HCC