klik hier om de webversie te bekijken

          N I E U W S B R I E F                     EXTRA                                                                                                    april 2012   nr 4-2        

 

 


EVENEMENTEN VAN MILITAIRE LUCHTVAART MUSEUM


 

Tweede Paasdag in het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg!

Kom op Tweede Paasdag naar het Militaire Luchtvaart Museum! Speciaal voor deze feestdag organiseert het museum de theatervoorstelling ‘Dutchie, een Nederlandse piloot tijdens de Tweede Wereldoorlog’.

Theater

Op maandag 9 april wordt de theatervoorstelling ‘Dutchie’ gespeeld door Pandemonia Science Theatre. Tussen twee topstukken uit onze collectie, een V-1 bom en een Spitfire, wordt het verhaal van Bob van Staeveren vertelt. Bob is een Engelandvaarder. Hij vlucht tijdens de Tweede Wereldoorlog naar Engeland om van daaruit mee te vechten tegen de Duitsers. Met de Spitfire wordt vanuit Groot-Brittannië de V-1 bom bestreden. In deze voorstelling komen de vlucht van Bob, de bestrijdingstactieken en de bevrijding aan bod.

De voorstelling vindt plaats in de Snijdershal van het museum om 13:00 uur, 14:00 uur en 15:00 uur.

Openingstijden en toegang

Het Militaire Luchtvaart Museum is op Tweede Paasdag geopend van 12:00 uur tot 16:30 uur. De rest van het jaar is het museum van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 16:30 uur open. En op zondag van 12:00 uur tot 16:30 uur. Let op: het museum is gesloten op maandag, zaterdag, de beide kerstdagen en op nieuwjaarsdag.

De toegang tot het museum en de voorstelling zijn gratis.

 

-----------------------------------------------------------------------

 

Museumweekend
op de voormalige Vliegbasis Soesterberg.

Publiek neemt een ‘kijkje achter de schermen’.

Het Militaire Luchtvaart Museum organiseert het Nationaal Museumweekend: ‘een kijkje achter de schermen’. Dit doet zij in samenwerking met projectbureau Vliegbasis Soesterberg en het Legermuseum. Tijdens dit evenement op zaterdag 14 en zondag 15 april 2012 kunnen bezoekers de geheimen van de musea en de voormalige Vliegbasis Soesterberg ontdekken.

Open depot

Hebt u altijd al eens willen weten wat er achter de schermen van een museum allemaal gebeurt? Op 14 en 15 april krijgt u de kans om een kijkje te nemen in de tijdelijke depots van het Militaire Luchtvaart Museum en het Legermuseum, op de voormalige Vliegbasis Soesterberg. Dit is uw kans om de bijzondere verborgen collecties in de tijdelijke depots van de twee musea te komen bewonderen. Van 12.00 tot 16.30 uur zullen er gratis bussenpendelen tussen het Militaire Luchtvaart Museum en de tijdelijke depots op de voormalige vliegbasis.

Open werkplaatsen
Ook op het terrein van het Militaire Luchtvaart Museum kunt een kijkje achter de schermen nemen. Het museum beschikt over verschillende werkplaatsen die tijdens dit weekend speciaal voor het publiek de deuren openen. Hier kun je van alles te weten komen over het bewerken van hout en metaal. Loop binnen en laat je verrassen!

Bustour over de Vliegbasis Soesterberg

Wilt u wel eens meer zien van en horen over de Vliegbasis Soesterberg, dé bakermat van de militaire luchtvaart in Nederland? Kom dan tijdens het Nationaal Museumweekend naar het Militaire Luchtvaart Museum en laat u eenmalig rondleiden over het vliegveld en genieten van het militair erfgoed. Het Project Vliegbasis Soesterberg is een samenwerking tussen de provincie Utrecht, gemeenten Zeist en Soest. Samen realiseren zij een grootschalig natuurgebied met daarin ruimte voor wonen, cultuur, recreatie.

Tickets voor deze bus tour zijn gratis en te verkrijgen in het Militaire Luchtvaart Museum. Alleen met een ticket heeft u toegang tot dit unieke evenement. Wees er snel bij want op is op!

Openingstijden
Tijdens het Nationaal Museumweekend is het Militaire Luchtvaart Museum zaterdag 14 en zondag 15 april geopend van 12.00 tot 16.30 uur.
Alle bussen naar de voormalige vliegbasis Soesterberg vertrekken op het terrein van het Militaire Luchtvaart Museum.
Bezoekers hebben een ticket nodig voor de bus tour over de vliegbasis. Deze zijn gratis en op de dagen zelf te verkrijgen in het Militaire Luchtvaart Museum.

 

 

Open Cockpit Zondagen

22 april, 24 juni, 30 september en 25 november 2012

Tijdens de open cockpit zondagen worden enkele cockpits van vliegtuigen en helikopters eenmalig voor het publiek opengesteld.

In 2012 stelt het Militaire Luchtvaart Museum op vijf zondagen, verdeeld over het jaar, enkele cockpits van vliegtuigen en helikopters open voor het publiek. Pak deze unieke kans en waan je voor een keer een echte vlieger!

Openingstijden
Op zondag van 12:00 uur - 16:30 uur.

Entree
De toegang tot het museum is gratis

Route per auto
Het Militaire Luchtvaart Museum vindt u in Soesterberg, ten zuiden van de verkeersweg A28, afslag 4 (Soest, Soesterberg). De afrit is te herkennen aan een prachtige F-104G Starfighter op een sokkel. Volg na de afslag de ANWB borden 'Militaire Luchtvaart Museum'. Voor hen die met de auto komen is er voldoende parkeergelegenheid.

Route per openbaar vervoer
Komt u met het openbaar vervoer dan vertrekt op doordeweekse dagen vanaf Centraal Station Amersfoort en Station Driebergen-Zeist buslijn 52 naar Soesterberg. U stapt uit bij de halte 'Kampweg' en loopt van het centrum af richting de verkeersweg A28. U loopt over de brug over deze verkeersweg en krijgt vervolgens na de bocht de ingang van het museum in zicht. Ongeveer 10 minuten lopen.

Komt u op zondag met het openbaar vervoer, dan vertrekt vanaf Centraal Station Amersfoort en Station Driebergen-Zeist buslijn 56 naar Soesterberg. U stapt uit bij bushalte 'Het Zwaantje'. U loopt niet in de richting van de verkeerslichten maar in de andere richting. U loopt alsmaar rechtdoor, over de brug over de A-28 en krijgt vervolgens na de bocht de ingang van het museum in zicht. Ongeveer 15 minuten lopen.

Bezoekadres
Militaire Luchtvaart Museum
Kampweg 120
3769 DG Soesterberg
T 0346 - 356000

 


Verrijk je kennis op het  FS Rijnmond Forum

Het Forum is opgezet voor het stellen van vragen en het geven van informatie aan de leden. Het Forum biedt ook ruimte om vliegervaringen te plaatsen waar anderen weer hun voordeel mee kunnen doen. Ook problemen met de installatie ed kunnen worden geplaatst. Of plaats de samenstelling en inrichting van het systeem waar je zelf prima mee vliegt. Anderen die voor een aanschaf staan kunnen hier weer gebruik van maken bij hun beslissing.
 


Let op: links en downloads ed zijn voor eigen risico!

 

Inhoud

*  Militaire LuchtvaartMuseum
*  Forum van FSRijnmond

 

Bijeenkomst en Adres

Eerste maandag van de maand
Zaal open 19.30 uur
Aanvang   20.00 uur

Buurthuis "de Wel"
Bongerd 2a
2906VK  Capelle a/d IJssel

 

Website / Forum / Nieuwsbrieven

www.fsrijnmond.nl
forum fsrijnmond
nieuwsbrievenarchief

 


 

Aangeboden / Gevraagd
        kijk op het Forum 

 

 

 


 

 

 

© FS Rijnmond    |    aan- / afmelden  Nieuwsbrief    |   Website    |   Forum   |   Contact   |   HCC