klik hier om de webversie te bekijken

          N I E U W S B R I E F                                                                                                                          december 2010   nr 11        

 
Bijeenkomst  maandag 6 december


Napraten over het FS Weekend.
Verder een algemeen programma met voor elk wat wils.
Bij Dick kunnen we terecht met vragen over navigeren. Ruuth neemt de beginners onder zijn hoede en bij Arnoud en Nico zijn altijd weer nieuwe zaken te volgen.
Verder staan natuurlijk enkele systemen  opgesteld om zelf mee te vliegen.
Onderling kunnen ervaringen worden uitgewisseld. Problemen ondervonden bij het vliegen? Leg ze voor aan de deskundigen! Kijk ook op ons Forum.

Dick Simon (coördinator)
(aanwezige leden verzoeken wij behulpzaam te zijn bij het op- en afbouwen van de systemen).
 

EXTRA bijeenkomst op 14 februari 2011

In de vorige bijeenkomst gingen de aanwezige bezoekers enthousiast akkoord met de uitnodiging aan Mark, een actieve airlinerpiloot, die bereid is om op een extra in te lassen avond al je vragen te beantwoorden die je altijd al aan een piloot had willen stellen. Wij vermelden nu reeds dat de extra bijeenkomst zal worden gehouden op maandag 14 februari volgend jaar. Om hier wat structuur in te brengen is er op het Forum een item geopend waar je je vragen kan plaatsen.


FS Weekend... een terugblik   Nico Commijs

Voor de 8e keer op rij was FS-Rijnmond present op het FS-weekend in Lelystad. Hoewel de basisingrediënten jaarlijks hetzelfde zijn, zie je toch wat verschuivingen in opzet. Er waren nieuwe exposanten waar te nemen en min of meer vertrouwde beursgangers schitterden door afwezigheid. FS-Rijnmond kan zich inmiddels scharen tussen de niet aflatende harde kern. Ook deze editie was FS-Rijnmond vertegenwoordigd door Dirk, Arnoud, Ruuth en
ondergetekende. Annelies was wederom de bindende factor tussen het mannengeweld. Anders dan vorig jaar hadden alle Rijnmond-beurs-piloten hun eigen configuratie meegenomen. Dirk presenteerde voor het eerst op het FS-weekend zijn all-in-one-cockpit inclusief ‘Triplehead’. Met name het compacte en niet voor de hand liggend ontwerp trok veel belangstelling. Ook Ruuth had een soortgelijk all-in-one-fabrikaat, maar duidelijk met een andere lay-out en
opgetrokken uit andere materialen. Het zag er enigszins educatief uit. Maar dat is niet vreemd voor iemand die in het onderwijs zit. Het eigenzinnige ontwerp ontging dus weinige bezoekers. Arnoud is de meest nuchtere en onverschrokken virtuele piloot onder ons. Zijn no-nonsens samenstelling is van het type ‘pick-up-and-move’. Arnoud was dus ook als eerste in de lucht. Ondergetekende was voor het eerst met een eigen opstelling bestaande uit losse componenten inclusief ‘Triplehead’. Hèèl wat anders dan de vorig
jaar meegenomen club-PC. Door het ontbreken van - bevroren - HCC-fondsen is het lastig de huidige club-peeceetjes up-to-date te houden! De door ons meegenomen representatieve opstellingen zorgden dan ook voor extra toeloop van het publiek. lees verder ....    (klik hier voor een fotoverslag)


FS Commander 9  NIEUW!

Nieuw uitgekomen is FlightSim Commander 9. Deze nieuwe versie is geen update voor de versie 8x..... Het moet als een nieuw programma worden geïnstalleerd en geactiveerd. Voor een bezitter van een 8x versie wordt er na opgave van het serienummer bij de bestelling een korting verleend.


Uitverkoop bij FlightSim PilotShop
De PilotShop maakt melding van de jaarlijkse Black Friday Mega Sell. Een uitverkoop van meer dan 200 artikelen voor de helft van de prijs. Let op de aktie loopt van nu to 29 november as. 


PC-systeem voor FSX

Computermaatje in Waddinxveen heeft een serie pc's samengesteld, speciaal geschikt voor FSX. Op deze pc's, kan je direct FSX geïnstalleerd krijgen. De
pc wordt daarna volledig en optimaal
ingeregeld. Bij de samenstelling wordt gebruik gemaakt van de kennis die door HCC  Flightsimulator wordt aangereikt.
Kijk hier voor de 3 modellen.
Voor de samenstelling kan je natuurlijk ook advies krijgen tijdens onze eigen bijeenkomst. Hier vind je nog enkele recent gebouwde configuraties door onze leden.


Project Fokker

Bij de meeste simmers wel bekend, maar toch hier nog maar eens opgehaald.
Bij Fokker/Avsim kan je geheel gratis de F70 en F100 downloaden. Compleet met uitleg voor installatie en handleidingen.


Navigatiecursus

Joe's navigatiecursus geeft een uitgebreid overzicht van alles wat er bij het vliegen te pas komt VFR/IFR. De cursus is in het Nederlands en Engels.


Heading-  en Navigatie trainer

Op de site van Pyrochta kan je droog trainen met een Headingtrainer en een Navigation trainer. Zeer de moeite waard!


Forum van IVAO Nederland

Het Forum van IVAO Nederland is de moeite waard van een bezoek. Op veel vragen is er een antwoord te vinden. Maar we hebben natuurlijk ook ons eigen FSRijnmond Forum!


Maak gebruik van het  FSRijnmond Forum?

Het Forum is opgezet voor het stellen van vragen en het geven van informatie aan de leden. Recent zijn er weer nieuwe items geopend. Het Forum biedt ook ruimte om vliegervaringen te plaatsen waar anderen weer hun voordeel mee kunnen doen. Ook problemen met de installatie ed kunnen worden geplaatst. Of plaats de samenstelling en inrichting van het systeem waar je zelf prima mee vliegt. Anderen die voor een aanschaf staan kunnen hier weer gebruik van maken bij hun beslissing.


Let op: downloads ed zijn voor eigen risico!

 
Inhoud
*  Bijeenkomst december
*  Extra bijeenkomst 14-2-11
*  FS Weekend 2010 een terugblik
*  FS Commander 9 NIEUW
*  Uitverkoop PilotShop
*  PC systemen voor FS9 en FSX
*  Project Fokker
*  Navigatie cursus
*  Heading- en Navigatie trainer
*  Forum IVAO
*  Forum van FSRijnmond
*  Voorgaande Nieuwsbrieven
Bijeenkomst en Adres
Eerste maandag van de maand
Zaal open 19.30 uur
Aanvang   20.00 uur


Buurthuis "de Wel"
Bongerd 2a
2906VK  Capelle a/d IJssel
Website  en  Forum
www.fsrijnmond.nl
forum fsrijnmond

      

   

 

© FS Rijnmond    |    aan- / afmelden  Nieuwsbrief    |   Website    |   Forum   |   Contact   |   HCC