klik hier om de webversie te bekijken
N I E U W S B R I E F                                                                                                                                 mei 2010     nr 6                     
 
Bijeenkomst  maandag 3 mei


Voor elk wat wils deze keer. Bij Dick kunnen we terecht met vragen over navigeren. Ruuth neemt de beginners onder zijn hoede en bij Arnoud en Nico zijn altijd weer nieuwe zaken te volgen.
Verder staan natuurlijk enkele systemen  opgesteld om zelf mee te vliegen.
Onderling kunnen ervaringen worden uitgewisseld. Problemen ondervonden bij het vliegen? Leg ze voor aan de deskundigen! Kijk ook op ons Forum.

Dick Simon (coördinator)
(aanwezige leden verzoeken wij behulpzaam te zijn bij het op- en afbouwen van de systemen).

Vulcaanstofwolk legt vliegverkeer lam

De uitstoot van de vulcaan op IJsland zorgde voor een stilstand van de vliegbewegingen boven veel landen.
Op de site Radarvirtueel kan niet alleen de omvang van de wolk real time worden gevolgd maar ook de in de lucht zijnde vliegtuigen met specificaties. (Tip van Sjer Hottinga).


Link naar meer dan 500 websites bij MSFS Gateway

MSFS Gateway biedt op hun site meer dan 500 links naar websites waar aircraft, panels, scenery en andere add-on's zijn te downloaden voor Microsoft Flight Simulator. De site wordt geregeld bijgewerkt. Kijk hier


Flight1  Ultimate Traffic 2 Boxed Edition

Re-designed from the ground up, Ultimate Traffic 2 provides Microsoft Flight Simulator X users the definitive AI traffic upgrade, and still is the only package out there that provides computer traffic based on real airlines, flying on real schedules and now using realistic routings too! Kijk hier


Nog maar 1x inloggen bij www.FlightSim.com

Vanaf nu hoeft er niet meer afzonderlijk te worden ingelogd voor de Bibliotheek met software en het Forum van FlightSim. Na het inloggen op een van de twee rubrieken kunnen beiden nu worden benaderd.


Windows 7 Scenery addon installatie bug

Zoals al op verschillende forums besproken (b.v: http://forums.flightsim.com) blijkt er een “bug” te zitten in Windows 7 bij het installeren van nieuwe (addon) scenery in zowel FS9 als FSX. Als gevolg van deze “bug” wordt de nieuw geïnstalleerde scenery niet in de “Scenery Library” van het betreffende FS programma opgenomen en is de scenery dus niet zichtbaar tijdens het vliegen. Het alsnog handmatig toevoegen van de nieuw geïnstalleerde scenery aan de “Scenery Library” op de gebruikelijke wijze blijkt vervolgens niet te gaan. Dit komt doordat Windows 7 denkt een “file” nodig te hebben i.p.v. een “folder”.
De oplossing voor dit probleem vind je hier


Maak je al gebruik van het Forum FSRijnmond?

FSRijnmond heeft het Forum opgezet voor het stellen van vragen en het geven van informatie aan de leden. Het is een beetje stil op het Forum!!
Het Forum biedt ook ruimte om vliegervaringen te plaatsen waar anderen weer hun voordeel mee kunnen doen. Ook problemen met de installatie ed kunnen worden geplaatst. Of plaats de samenstelling en inrichting van het systeem waar je zelf prima mee vliegt. Anderen die voor een aanschaf staan kunnen hier weer gebruik van maken bij hun beslissing.


Let op: toepassingen zijn voor eigen risico!


 
Inhoud
Bijeenkomst  Mei
*  Vulcaansofwolk en vliegverkeer
*  Link naar meer dan 500 sites
*  Ultimate Traffic2 vernieuwd
*  FlightSim beter toegankelijk
*  Win7 scenery installatie bug
*  Forum FSRijnmond

*  Voorgaande Nieuwsbrieven
Bijeenkomst en Adres
Eerste maandag van de maand
Zaal open 19.30 uur
Aanvang   20.00 uur


Buurthuis "de Wel"
Bongerd 2a
2906VK  Capelle a/d IJssel
Website  en  Forum
www.fsrijnmond.nl
forum fsrijnmond

      

   

 

© FS Rijnmond    |    aan- / afmelden  Nieuwsbrief    |   Website    |   Forum   |   Contact   |   HCC