klik hier om de webversie te bekijken

          N I E U W S B R I E F                                                                                                                           november 2010   nr 10        

 
Bijeenkomst  maandag 1 november


Een algemeen programma met voor elk wat wils.
Bij Dick kunnen we terecht met vragen over navigeren. Ruuth neemt de beginners onder zijn hoede en bij Arnoud en Nico zijn altijd weer nieuwe zaken te volgen.
Verder staan natuurlijk enkele systemen  opgesteld om zelf mee te vliegen.
Onderling kunnen ervaringen worden uitgewisseld. Problemen ondervonden bij het vliegen? Leg ze voor aan de deskundigen! Kijk ook op ons Forum.

Dick Simon (coördinator)
(aanwezige leden verzoeken wij behulpzaam te zijn bij het op- en afbouwen van de systemen).
 

FS Weekend op 6 en 7 november     Print de Kortingsbon

Niet vergeten het interessante en gezellige FS Weekend waar vele nationale en internationale flightsimmers weer van de partij zullen zijn. Ook FS Rijnmond is natuurlijk weer aanwezig. oa Dirk met een nieuwgebouwde cockpit.
Kijk hier alvast voor verdere informatie over tijden en toegang.
Let op: Print je toegangsbewijs hier en bespaar 2 euro. Een mooie Poster vind je hier.
Op de bijeenkomst bespreken we de mogelijkheid van carpoolen. Hoe meer bezoekers hoe meer zekerheid dat er mooie programma's in de toekomst kunnen worden verwacht!!


Vliegrondje Australië

Van Jaap van Mechelen ontvingen we een 8-tal vluchten rond Australië.
Kijk hier voor het overzicht. Mbt de scenery geeft Jaap nog enkele adviezen.
" Australie is een prachtig land met een grote diversiteit aan natuurschoon. Woeste berglandschappen worden afgewisseld met schitterende bosrijke gebieden en langs de kusten mooie zandstranden.
Om daar als virtueel piloot van te kunnen genieten is het prettig om naast de standaard scenery te kunnen beschikken over de bestaande Australië software.
Waarschijnlijk bij de meesten wel bekend is de scenery van FTX / ORBX. Als bijv. de regiopacks Green Tropical North - Red Central Outback - Gold Tropical East en Blue Temperate worden geïnstalleerd ziet Australië er plotseling anders uit en omdat er in de toekomst nog wel wat Australië sessies zullen komen, beslist een aanrader. Ook de airports van ORBX zien er gelikt uit ".


PC-systeem voor FSX

Computermaatje in Waddinxveen heeft een serie pc's samengesteld, speciaal geschikt voor FSX. Op deze pc's, kan je direct FSX geïnstalleerd krijgen. De
pc wordt daarna volledig en optimaal
ingeregeld. Bij de samenstelling wordt gebruik gemaakt van de kennis die door HCC  Flightsimulator wordt aangereikt.
Kijk hier voor de 3 modellen.
Voor de samenstelling kan je natuurlijk ook advies krijgen tijdens onze eigen bijeenkomst. Hier kan je oa de samenstelling vinden van 2 recent gebouwde configuraties door onze leden.


Microsoft gaat door met FS

Microsoft heeft een nieuwe titel in de Microsoft Flight Simulator-serie aangekondigd, "Microsoft Flight". De game verschijnt exclusief voor de PC.
Microsoft Flight "zal een nieuw perspectief naar het langlopende genre brengen en verwelkomt iedereen, inclusief fans van het eerste uur, om de magie van het vliegen te beleven", zo meldt Microsoft in een persbericht. Meer informatie is nog niet bekendgemaakt. De eerste trailer is inmiddels verschenen (nb. de viewer die hier verschijnt kan je zonder gevaar installeren)


Nieuwe leden

Op de laatste bijeenkomst mochten we weer 2 nieuwe aspirant leden verwelkomen. Wij heten ze van harte welkom.


Flightsim.com

Klik hier voor een overweldigend aanbod van nieuwe producten.


Nieuwe cockpit van "Captain Dirk"

Dirk Simon heeft een geheel nieuwe cockpit ontworpen en gebouwd. Op onze  site, onder de button Foto's, staat een link naar een serie foto's. De cockpit is zo gebouwd, dat deze in delen uiteen genomen kan worden om makkelijk te vervoeren voor een demo elders. Je kan ook hier klikken voor alle foto's.


Aeropedia
Aeropedia is een omvangrijk online naslagwerk over de luchtvaart. Het is een product ontstaan uit de samenwerking van luchtvaartliefhebbers voornamelijk uit Nederland, Vlaanderen en Wallonië. Op de site zijn via meerdere ingangen ruim 2250 artikelen te raadplegen en 18.000 afbeeldingen. Historie over de luchtvaart, een scala aan vliegtuigen met geschiedenis en veel meer.  Een ware snoepwinkel voor elke flightsimmer. Ze geven ook een Nieuwsbrief uit.
Nog een site met actuele vlieginformatie:  Flightlevel.be


Vliegtuig musea

Op de laatste bijeenkomst is een gezamenlijk bezoek aan het Militaire Luchtvaart Museum ter sprake geweest. Omdat hiervoor belangstelling werd getoond, zullen wij nagaan wanneer er een interessant thema of openstelling van cockpits is. Wij komen hier op terug. Vriend worden van het museum? Voor een geringe bijdrage krijg je veel nieuws.
Voor geïnteresseerden hier nog een willekeurige greep uit (militaire) vliegtuigmusea. Op de betreffende site vind je een overzicht van de tentoongestelde vliegtuigen.
Militaire Luchtvaart Museum bij Soesterberg
Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodrome bij Lelystad
Deutsches Technikmuseum bij Berlijn
Norwegian Airforce Museum bij Bodo
Deutsches Segelflugmuseum Wasserkuppe bij Fulda
Flugausstellung L+P Junior bij Hermeskeil II
Depot Musee de l'air Dugny-Le Bourget bij Bourget (1x pj open)
Musee de l'aviation mas Palegry bij Perpignan
Musée Européen de l'aviation de chasse de Montélimar


Maak gebruik van het  FSRijnmond Forum?

Gaande weg wordt er meer gebruik gemaakt van het FSRijnmond. Recent zijn er weer nieuwe items geopend.
Het Forum is opgezet voor het stellen van vragen en het geven van informatie aan de leden. Het Forum biedt ook ruimte om vliegervaringen te plaatsen waar anderen weer hun voordeel mee kunnen doen. Ook problemen met de installatie ed kunnen worden geplaatst. Of plaats de samenstelling en inrichting van het systeem waar je zelf prima mee vliegt. Anderen die voor een aanschaf staan kunnen hier weer gebruik van maken bij hun beslissing.


Let op: downloads ed zijn voor eigen risico!

 
Inhoud
Bijeenkomst  november
*  FS-weekend 6 en 7 november
*  Vliegrondje Australië
*  PC systemen voor FS9 en FSX
*  Microsoft gaat door met FS
*  Nieuwe leden
*  Flightsim.com
*  Nieuwe cockpit van Captain Dirk
*  Aeropedia
*  Vliegtuigmusea
*  Forum van FSRijnmond
*  Voorgaande Nieuwsbrieven
Bijeenkomst en Adres
Eerste maandag van de maand
Zaal open 19.30 uur
Aanvang   20.00 uur


Buurthuis "de Wel"
Bongerd 2a
2906VK  Capelle a/d IJssel
Website  en  Forum
www.fsrijnmond.nl
forum fsrijnmond

      

   

 

© FS Rijnmond    |    aan- / afmelden  Nieuwsbrief    |   Website    |   Forum   |   Contact   |   HCC