klik hier om de webversie te bekijken

          N I E U W S B R I E F                                                                                                                          januari 2011   nr 1        

 


Bijeenkomst  maandag 3 januari                            

Nieuwjaarswens.
Nico Commijs verzorgde weer een passende banner!
Verder een algemeen programma met voor elk wat wils.
Bij Dick kunnen we terecht met vragen over navigeren. Ruuth neemt de beginners onder zijn hoede en bij Arnoud en Nico zijn altijd weer nieuwe zaken te volgen.
Verder staan natuurlijk enkele systemen  opgesteld om zelf mee te vliegen.
Onderling kunnen ervaringen worden uitgewisseld. Problemen ondervonden bij het vliegen? Leg ze voor aan de deskundigen! Kijk ook op ons Forum.

Dick Simon (coördinator)
(aanwezige leden verzoeken wij behulpzaam te zijn bij het op- en afbouwen van de systemen).
 


Van de redactie   Ben Smeman
Tot nu toe heb ik onze Nieuwsbrief samengesteld met in hoofdzaak extern verworven materiaal. Naar ik hoop nuttige info. Uit de summiere reacties kan ik dat niet goed opmaken. Ik ga in het nieuwe jaar op dezelfde toer door. Echter het zou plezierig zijn om wat meer bijdragen op te nemen uit eigen gelederen. Dus ..... heb je een nieuwtje, iets gelezen,  zelf wat uitgevogeld of een oplossing voor een vermeend probleem gevonden, een leuke vlucht gemaakt etc.  Bestorm uw redacteur met mail's.  Stuur naar smecom@gmail.com
We kunnen er allemaal van profiteren ....toch?
EXTRA bijeenkomst op 14 februari 2011             

Naast het virtuele vliegen is het wel weer eens interessant een ontmoeting te hebben met een actieve piloot. Mark vliegt bij RyanAir op een 737. Hij gaat al onze vragen beantwoorden. Om een beetje voorbereid te zijn is het nuttig alvast vragen te formuleren. Je kunt ze stellen op het Forum. Er is een speciaal item voor aangemaakt. Forum  (NB:foto toont geen uiterlijke gelijkenis met Mark!)
Handige protractor                        

Op de site van www.blindspot.be wordt een uitermate handige geïntegreerde protactor aangeboden voor rond 20 euro.
"Frank's Original Pilot's Ruler is tweezijdig bedrukt en bevat aan de voorzijde onder meer een routeplotter, een EET tabel en de mogelijkheid op een vliegkaart routes uit te zetten in schaal 1:250.000, 1:500.000 en 1:1000.000. Aan de achterzijde bevindt zich een overzicht van de belangrijkste transpondercodes, het alfabet in Morse, de VFR Levels Europa, de VFR LevelsUK, ATC Light Signals en een Cross Wind Calculator. De protractor is van kunststof en afwasbaar.
Piper Club van A2A voor FSX                 

Nieuw uitgebracht een ultra lichte Piper Club. Licht. Gemakkelijk te vliegen, maar moeilijk om goed te vliegen. De cockpit is eenvoudig met slechts enkele instrumenten, maar door de prachtige texture en allerhande details zoals de stuurkabels naar het richtingsroer en het rompframe dat door de bekleding heen is te zien, een heel sfeervol vliegtuigje.
Het pakket bevat versies op wielen, drijvers, en ski's. Met dit vliegtuigje is van elke vlucht waar dan ook een uitdaging te maken. Kijk hier voor meer details.


Gratis Cursussen                                                     
Niet direct passend in de sfeer van deze nieuwsbrief, maar toch handig om te weten. www.gratiscursus.be  Op deze site, in de lucht gehouden door een Belgische onderwijzer, is voor tal van programma's een uitgebreide en duidelijke handleiding te vinden. Onlangs is daar aan toegevoegd een cursus voor Word 2010. Zeer de moeite waard en alles gratis!


MD-11 PMDG in High definition    Nico Commijs         
Was ik onlangs nog enthousiast over een aantal repaints die ik aantrof op AVSIM voor mijn favoriete MD-11 van PMDG, moet ik mijn bevindingen alweer bijstellen. Tijdens het FS-weekend in Lelystad 6-7 november kwam ik in aanraking met een tweetal repainters die op de beursvloer de McPhat Studios vertegenwoordigden. Waar die mannen en hun team toe in staat zijn is werkelijk onvoorstelbaar. Niet voor niets worden de McPhat Studios benaderd door software ontwikkelaars zoals o.a. Wilco/Feelthere, Coolsky/Flight1 en Ariane Design. Op dit moment is de ontwikkeling in volle gang voor een dubbele serie MD-11 repaints in HDT kwaliteit. FS-Rijnmond mocht al vast een voorproefje nemen en de resultaten aan het voorbijtrekkende publiek tonen.
De twee screenshots laten een totaalbeeld zien en een detail uit het midden van de romp. Het nagenoeg maximaal uitvergroten op je scherm heeft nauwelijks invloed op de scherpte. De afzonderlijke klinknagels zijn één voor één te tellen. Om op de hoogte te blijven bezoek: http://www.mcphatstudios.net/ Kijk ook onder het kopje Products > PMDG MD-11 (HDT)  Voor een maximale weergave in je cfg-file de 'Texture_max_load' op 4096 zetten onder item: [GRAPHICS]


http://www.flightsim.com/notams10/fsfl1206.gif

De nieuwe FSFlyingSchool
De nieuwe versie 2011 is verschenen en verkrijgbaar bij de PilotShop.
Met FSFlyingSchool vlieg je nooit meer alleen. Deze add-on voor FSX en FS2004 voorziet in een team van flight instructeurs, die je direct een gedetailleerd advies geven met betrekking tot je vliegtechniek. Opslaan en terugkijken.  Kijk hier voor meer details.


PC Pilot Magazine "special issue" 2010
De nieuwe special van PCPilot is uit.
Microsoft Flight Simulator - The Essential Guide
This PC Pilot special features a collection of tutorials, articles and features to create the definitive and must-have guide to Microsoft's Flight Simulator. Whether you're new to the hobby or a seasoned flight sim veteran, this 100-page high quality volume is essential reading for all users!
Klik hier voor meer info


Maak gebruik van het  FSRijnmond Forum
Het Forum is opgezet voor het stellen van vragen en het geven van informatie aan de leden. Recent zijn er weer nieuwe items geopend. Het Forum biedt ook ruimte om vliegervaringen te plaatsen waar anderen weer hun voordeel mee kunnen doen. Ook problemen met de installatie ed kunnen worden geplaatst. Of plaats de samenstelling en inrichting van het systeem waar je zelf prima mee vliegt. Anderen die voor een aanschaf staan kunnen hier weer gebruik van maken bij hun beslissing.


Let op: downloads ed zijn voor eigen risico!
 
Inhoud
*  Bijeenkomst januari
*  Van de redactie
*  Extra bijeenkomst 14-2-11
*  Handige protractor
*  Piper Club A2A
*  Gratis cursussen
*  MD-11 PMDG in High definition
*  FSFlyingschool 2011
*  Forum van FSRijnmond
*  Voorgaande Nieuwsbrieven
Bijeenkomst en Adres
Eerste maandag van de maand
Zaal open 19.30 uur
Aanvang   20.00 uur


Buurthuis "de Wel"
Bongerd 2a
2906VK  Capelle a/d IJssel
Website  en  Forum
www.fsrijnmond.nl
forum fsrijnmond

      

   

 

 

 

 

 

© FS Rijnmond    |    aan- / afmelden  Nieuwsbrief    |   Website    |   Forum   |   Contact   |   HCC