klik hier om de webversie te bekijken
N I E U W S B R I E F                                                                                                                                juni 2010     nr 7                     
 
Bijeenkomst  maandag 7 juni


De laatste bijeenkomst voor de vakantie. In juli en augustus zijn er geen bijeenkomsten.
Deze keer voor elk wat wils. Bij Dick kunnen we terecht met vragen over navigeren. Ruuth neemt de beginners onder zijn hoede en bij Arnoud en Nico zijn altijd weer nieuwe zaken te volgen.
Verder staan natuurlijk enkele systemen  opgesteld om zelf mee te vliegen.
Onderling kunnen ervaringen worden uitgewisseld. Problemen ondervonden bij het vliegen? Leg ze voor aan de deskundigen! Kijk ook op ons Forum.

Dick Simon (coördinator)
(aanwezige leden verzoeken wij behulpzaam te zijn bij het op- en afbouwen van de systemen).
 

Zelf een PC samenstellen voor FS / FSX; een uitdaging!

Geregeld krijgen wij de vraag waaraan een PC moet voldoen voor met name FSX. Natuurlijk kan je een voorgebakken game-pc aanschaffen. Voor rond
€800 kom je al een heel eind. Maar leuker is om zelf de componenten uit te zoeken en zelf te bouwen of te laten bouwen. Daarbij ben je geheel vrij in de keuze en prijs. Let wel op de goede onderlinge samenwerking van de afzonderlijke delen. Laat je eventueel bijstaan door iemand met ervaring. Recent hebben 2 leden van onze club zelf een PC samengesteld. Een liet na keuze de bouw over aan Computermaatje (kijk hier voor de samenstelling)
De ander kocht de onderdelen bij Alternate en bouwde met hulp van een van   de leden de PC zelf op. (kijk hier voor een uitgebreid overzicht )


Upgraden van je PC voor FSX kan ook

Voor je tot de aanschaf  van een nieuw PC besluit,kan het zinvol zijn toch nog eens kritisch te kijken naar je huidige systeem. Bij MSFS is een Workshop geplaatst met veel details en uitleg. De Workshop bestaat uit 3 delen. Je kan ze hier bekijken. deel1  deel2   deel3


Een monitor extra..... maar dan anders 

Een monitor extra voor in je flightsim cockpit. Er zijn diverse oplossingen voor. Meest voor de hand liggend is gewoon een extra videokaart in je PC plaatsen. Echter de kast moet open, ruimte, koeling, drivers etc… Voor een snelle oplossing zijn er ook zogenaamde USB 2 VGA/DVI convertors. Kastje aansluiten op je USB 2.0 poort en de andere kant naar je extra monitor. Handig voor je naviagtieprogr. / GPS / FMS / Instrumenten. Verzin het maar. Te koop oa bij Conrad. (art 871540)


NL2000 V4 nieuws  

Het team van NL2000 maakt op hun website bekend dat een eerste release mogelijk half mei is te verwachten. De ondergrond is zo goed als klaar en kan dus uitgebracht worden. Nog niet alle vliegvelden zijn gereed, maar die komen later. NL2000 V4 (alleen voor FSX) wordt in modules uitgebracht, waardoor het dus mogelijk is delen die gereed zijn al vast online te zetten. Voor meer info kijk op de NL2000 website.


Nieuwe freeware van AlphaSim

AlphaSim heeft een aantal pakketten nu als freeware uitgebracht. Het betreft hier wat oudere pakketten die aangeboden zullen worden via de diverse bekende websites. Voor meer info kun je terecht op de website van AlphaSim. Om een tipje van de sluier op te lichten, is hier een lijstje met de uitgebrachte freeware pakketten:
Westland Future Lynx for FS2004
P-47D Thunderbolt Set for CFS2, FS2002 and FS2004
Martin PBM Mariner for FS2004 (includes all-new Dutch variant !)
SAAB Draken for FS2004
Royal Aircraft Factory SE.5a for FS2004 and FSX
Fairey Swordfish Set for CFS2, FS2002 and FS2004
Lockheed U-2S for FS2004


World of AI nieuws
 
World of AI heeft weer een aantal nieuwe pakketten uitgebracht voor de doorgewinterde simmers. Het betreft hier AI verkeer welke zowel in FS9 als FSX geïnstalleerd kunnen worden. World of AI is freeware, en je kunt de pakketten downloaden via de World of AI website.


Maak je al gebruik van het Forum FSRijnmond?

FSRijnmond heeft het Forum opgezet voor het stellen van vragen en het geven van informatie aan de leden. Het is een beetje stil op het Forum!!
Het Forum biedt ook ruimte om vliegervaringen te plaatsen waar anderen weer hun voordeel mee kunnen doen. Ook problemen met de installatie ed kunnen worden geplaatst. Of plaats de samenstelling en inrichting van het systeem waar je zelf prima mee vliegt. Anderen die voor een aanschaf staan kunnen hier weer gebruik van maken bij hun beslissing.


Let op: toepassingen zijn voor eigen risico!


 
Inhoud
Bijeenkomst  Juni
*  Zelf PC samenstellen
*  Upgraden van je PC
*  Een monitor extra
*  NL2000V4
*  Freeware van AlphaSim
*  World of AI nieuws
*  Forum FSRijnmond

*  Voorgaande Nieuwsbrieven
Bijeenkomst en Adres
Eerste maandag van de maand
Zaal open 19.30 uur
Aanvang   20.00 uur


Buurthuis "de Wel"
Bongerd 2a
2906VK  Capelle a/d IJssel
Website  en  Forum
www.fsrijnmond.nl
forum fsrijnmond

      

   

 

© FS Rijnmond    |    aan- / afmelden  Nieuwsbrief    |   Website    |   Forum   |   Contact   |   HCC