klik hier om de webversie te bekijken
N I E U W S B R I E F                                                                                                                                september 2010     nr 8                     
 
Bijeenkomst  maandag 6 september


De vakantie ligt weer achter ons. Nu weer aandacht voor het vliegen.
We beginnen de bijeenkomst met een ronde tafel gesprek over de invulling van het 2e halfjaar. Daarnaast is er voor elk wat wils.
Bij Dick kunnen we terecht met vragen over navigeren. Ruuth neemt de beginners onder zijn hoede en bij Arnoud en Nico zijn altijd weer nieuwe zaken te volgen.
Verder staan natuurlijk enkele systemen  opgesteld om zelf mee te vliegen.
Onderling kunnen ervaringen worden uitgewisseld. Problemen ondervonden bij het vliegen? Leg ze voor aan de deskundigen! Kijk ook op ons Forum.

Dick Simon (coördinator)
(aanwezige leden verzoeken wij behulpzaam te zijn bij het op- en afbouwen van de systemen).
 

Rondvluchten boven Nederland

Wie zich eens wil laten vliegen en zoekt naar rondvluchten boven zijn eigen regio komt al gauw terecht in een oerwoud van tientallen luchtvaartbedrijfjes. Slimmer is het om te zoeken naar het dichtstbijzijnde vliegveld en te kijken welke maatschappijen daarvan opstijgen. Kijk hier voor een overzicht.


FS Weekend op 6 en 7 november

Niet vergeten het gezellige FS Weekend waar vele nationale en internationale flightsimmers weer van de partij zullen zijn. Ook wij zijn natuurlijk weer aanwezig. Kijk hier alvast voor verdere informatie.


Vliegsessies van het DFN Dutch Flight Network

Jaap en Arnoud vliegen regelmatig online met deze club op de woensdag en zondagavonden. Dit jaar heeft Jaap van Megchelen een aantal sessies gemaakt. Jaap laat zijn ingediende vliegsessie vergezeld gaan van interessante informatie en foto. Recent zijn de volgende sessies op de website geplaatst: 
- Uncle Sam (USA) - Oost Europa - Hongarije - Taiwan - Cuba - Italië - Caribbean Island Flight (juli 2010)
Willen jullie eens laten weten of we door moeten gaan met publiceren van nieuwe sessies???


TeamSpeak instellen en gebruiken

Het instellen en gebruiken van TeamSpeak wil nog wel eens probleemvol zijn.
Op de site is een instructie opgenomen voor ATC en piloot.


Release NL2000 versie 4.0 

De scenery voor FSX is klaar. Nieuw en veranderd in deze versie zijn:
Nieuwe realistischere ondergrond foto's.
Door gebruik te maken van de FSX technieken ziet het water er veel realistischer uit, maak maar eens een vlucht over de Wadden.
De bomen en bossen zijn als autogen geplaatst, waardoor ze realistischer in de omgeving passen en dat is nog beter voor de performance ook.
De meeste vliegvelden zijn aangepast aan de nieuwe mogelijkheden van FSX en de vliegvelden Rotterdam (EHRD) en Eindhoven (EHEH) zijn zelfs helemaal opnieuw gemaakt met een verbluffend resultaat.
De militaire velden hebben nu ook een foto-realistische ondergrond en van sommige militaire velden is een actieve en niet-actieve versie beschikbaar.
Vele objecten zijn aanwezig voor een interessante VFR vlucht. Denk bijvoorbeeld aan windmolen parken en elektriciteitsmasten. Deze objecten zijn allemaal geconverteerd voor optimale performance in FSX.
Modulaire installatie: installeer alleen de delen die je wilt gebruiken.
Naast al deze verbeteringen zijn er ook een aantal zaken uit versie 3.0 die nog niet beschikbaar zijn in versie 4.0. Dit gaat met name om de vliegvelden Schiphol (EHAM), Gilze-Rijen (EHGR) en Woensdrecht (EHWO). Deze zullen alsnog worden uitgebracht zodra ze gereed zijn. Kijk hier voor de download instructies en locaties.


Kaarten

Naderingskaarten
Naderingskaarten van een vliegveld Naderingskaarten zijn oa te koop bij de AviationMegaStore in Aalsmeer.
Maar ook op internet zijn er gratis te vinden.
Wereldwijd:   www.simcharts.org/mapy/index.php  wachtwoord  "simonly"
Australie:       www.airservicesaustralia.com
Zoek je andere landen?  google dan eens met de term AIP (spatie) land
AIP staat voor Aeronautical Information Publication en kies de Engelse landnaam.

Kaarten van Vliegvelden
Op de website van de Duitse VAC Sim organisatie zijn bijna alle recente kaarten van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk gratis te downloaden en af te drukken. Klik hier.   


Nieuwe freeware VFR Planner voor FS2004 en FSX

Voor de VFR-vliegers is er nu een prachtige freeware planner voor FS2004 en FSX beschikbaar. Het programma heet Plan-G (v 0.9) en werkt op basis van Google maps en Google Earth. Het gebruikt ook de interface er van.
Om met de planner te werken moet er wel een internet verbinding zijn.
De planner biedt de mogelijkheid om zelf "points of interest" toe te voegen. Deze punten worden in de database opgenomen. Via de website is ook een
file te downloaden met veel van dergelijke punten in Australie, speciaal
bedoeld voor de ORBX scenery. Het programma kan samenwerken met FS2004 en FSX en laat, net als in FSNavigator, je positie zien in de vorm van een geel vliegtuigje. AI-verkeer wordt door rode kleine vliegtuigjes aangegeven.

Het programma kan worden gedownload via het forum van: Tasoftware  Wel even registeren. Er hoeft niets te worden geinstalleerd, het verkregen zip bestand moet in een folder worden uitgepakt
en vervolgens moet de database van FSX en/of FS2004 worden opgebouwd. Een wat uitgebreidere uitleg (in het duits) is te vinden op Westwoodinn


Voor de kleinkinderen of.....Opa's?

Vliegtuigjes maar dan anders!     Klik hier


Maak je al gebruik van het Forum FSRijnmond?

FSRijnmond heeft het Forum opgezet voor het stellen van vragen en het geven van informatie aan de leden. Het is een beetje stil op het Forum!!
Het Forum biedt ook ruimte om vliegervaringen te plaatsen waar anderen weer hun voordeel mee kunnen doen. Ook problemen met de installatie ed kunnen worden geplaatst. Of plaats de samenstelling en inrichting van het systeem waar je zelf prima mee vliegt. Anderen die voor een aanschaf staan kunnen hier weer gebruik van maken bij hun beslissing.


Let op: downloads ed zijn voor eigen risico!

 
Inhoud
Bijeenkomst  September
*  Rondvluchten boven Nederland
*  FS Weekend
*  Vliegsessies van het DFN
*  TeamSpeak instellen
*  Release NL2000 v4.0
*  Kaarten
*  Nieuwe freeware VFR planner
*  Voor de kleinkinderen...of Opa's
*  Forum FSRijnmond
*  Voorgaande Nieuwsbrieven
Bijeenkomst en Adres
Eerste maandag van de maand
Zaal open 19.30 uur
Aanvang   20.00 uur


Buurthuis "de Wel"
Bongerd 2a
2906VK  Capelle a/d IJssel
Website  en  Forum
www.fsrijnmond.nl
forum fsrijnmond

      

   

 

© FS Rijnmond    |    aan- / afmelden  Nieuwsbrief    |   Website    |   Forum   |   Contact   |   HCC